Годишен продуктов семинар КСТ 2017

Когато говорим за успешно съчетание между полезно и приятно, неминуемо трябва да споменем за традицията на КСТ ООД ежегодно да организира едно от най-плодотворните събития за телекомуникационния бранш в България и на Балканите. Тази година, годишния технически семинар КСТ 2017 се проведе на 20 и 21 ноември 2017г. в хотел Каса Карина, гр. Банско. Събитието събра над 120 души, представители на доставчици на кабелна телевизия, интернет и телекомуникационни услуги от България, Македония, Косово, Сърбия и Гърция, които имаха възможността да се чуят за най-новото в портфолиото на нашите доставчици. Презентации представиха представителите на AFL, PCT International, Jonard Tools, Inno Instruments, Casa Systems и Raisecom. Инженерите от КСТ ООД от своя страна бяха подготвили интересни материали, целящи да дадат отговор на често задаваните въпроси през годината, както и да представят решения, разработени да бъдат в полза на клиента.

IMG_8737

IMG_8734_edited

Какво и как се случи:

IMG_8738_edited

С откриването на семинара, г-н Светлин Капитанов призова гостите да се освободят от ежедневния стрес, да се насладят на времето прекарано тук и да бъдат максимално активни в комуникацията си с другите гости. Той подчерта, че споделените тук идеи често решават проблеми носени с години. В края на своето приветствие, той представи новото лого на фирмата.

IMG_8742_edited

IMG_8752_edited

Г-н Мехмет Байрак и г-н Чедомир Петрович представиха новите продукти на американската фирма PCT International под мотото „Innovation for the last mile“. Те запознаха гостите с новите серии пасивни елементи за кабелна телевизия и изцяло новите направления на фирмата с продукти за оптични мрежи.Втората презентация касаеше хората, изграждащи Docsis мрежи. Г-н Алин Сбурлан от Casa Systems, представи „Docsis 3.1/Remote PHY and Roadmap“.

IMG_8754_edited

Регионалните мениджъри на корейската фирма Inno Instruments, г-н Итън Лий и г-н Тед Ким, представиха новите възможности на слпайсерите, превърнали се в емблема за бърза и надеждна работа View6s и View7. Те запознаха гостите и с двете нови продуктови линии – серията апарати за заваряване на оптични влакна М7 и оптичните рефлектометри View500, които за абсолютно нов тип продукти за корейската фирма.

IMG_8759_edited

IMG_8760_edited

След подкрепящата кафе-пауза, г-н Кристиан Краемер, търговски директор на AFL за EMEA, продължи с интересните теми. Той обърна внимание на това как да измерваме правилно и как да поддържаме нашите мрежи в добро „здраве“. Последва представяне на новите серии измервателни уреди OTDR FlexScan, видеоскопа FocisFlex и новата концепция за измервателни уреди Rogue. Той беше озаглавил презентацията си „How to Make OTDR Testing Easy and Successful“.

Последва презентация за следващото поколение продукти за xPON на фирмата Raisecom. Тук делегатите бяха запознати с най-новите продукти за изграждане на PON мрежи, новите устройства и техните технически възможности.

IMG_8776_edited

Сесията за деня беше закрита с презентацията на г-н Валентин Топчиев, продуктов мениджър – оптични продукти в КСТ ООД. Воден от идеята да даде отговор на задаваните през годината въпроси, той представи интересни детайли свързани с предаването на високоскоростни сигнали на големи разстояния. Мотото „Проектирай успешно своята високопроизводителна оптична мрежа“ беше подкрепена с различните решения предлагани от фирмата.

IMG_8784

Първи за новия ден, г-н Гер Сегерс, търговски директор на Jonard Tools за Европа, представи продуктите на фирмата, които са нови за нашия регион, разказа на гостите за техните предимства и даде възможност на гостите да се докоснат до тях. Типично в негов стил, той завърши с раздаването на множество награди за отговорилите правилно на въпросите в проведеното допитване.

IMG_8794_edited

Г-н Тодор Стойчев, продуктов мениджър – пасивни елементи и аксесоари в КСТ ООД, представи идеята си за това как да изградим мрежата си на по-високо технологично ниво. Той представи концепцията за правилно изграждане, използване на правилните елементи и аксесоари на правилното място. Той даде възможност на делегатите сами да изберат подходящото за тях решение, като представи различни варианти, продукти и решения.

IMG_8771_edited

В последната за семинара презентация, г-н Венцислав Велков представи под формата на workshop създадената от него система за управление на GPON и GEPON решенията на фирмата Raisecom. Той направи кратки демонстрации на възможностите й и представи предимствата на това, клиентите да изберат оборудването на Raisecom за изграждане на техните мрежи.

Поради предварително поети ангажименти, на семинара тази година не успя да присъства г-н Петър Иванов, мениджър продажби на Promax Electronica за източна Европа и Русия. Това обаче не бе причина, клиентите на фирмата да останат разочаровани. Както обикновено, фирмата Promax дава допълнителна отстъпка от 5% на всички, които решат да закупят техен измервателен уред в периода от семинара до края на годината.

В организирания уъркшоп, през цялото време на семинара гостите имаха възможност да тестват представените продукти, да поработят с тях и да се убедят, че това е по-добрият избор. Там те задаваха своите въпроси директно към представителите на нашите партньорски фирми и можаха да получат необходимата информация от първа ръка.

IMG_8812_res

В проведената анкета, гостите поставиха много висока оценка на проведения семинар и дадоха техните безценни препоръки към организаторите, за това как по-добре да бъдат обслужвани занапред.

IMG_8801_edited

Ръководството на КСТ ООД, както и целият екип на фирмата дават обещанието си и се ангажират да осигурят най-добрите продукти, най-доброто техническо обслужване и най-добрите условия за бизнес на своите клиенти.