HD RANGER 2 и запис на Транспортен Поток

BARCELONA, SEPTEMBER 9, 2014.
 
С последният си фърмуер за  HD RANGER 2 (release 15) PROMAX добави нови инструменти и подобрения в своя софтуер. Между тях, най-важната възможност е запис на Транспортен Поток (TS).
The transport stream recording works for all the input signals in the field meter: RF, ASI or IP
Записът на транспортен поток (TS) може да се осъществи от всички входящи портове на измервателния уред: RF, ASI или IP

Работете със записания транспортен поток, по същия начин по който правите измерване в реална обстановка. 

Записа се съхранява във вътрешна заделена памет от 1GB. След това записът може да бъде възпроизведен на измервателния уред, все едно това е истински сигнал.

Recording a Transport Stream in the HD RANGER 2
Запис на транспортен поток в HD RANGER 2.

Времето на запис зависи от битрейта на транспортния поток, като за пример част от TS на DVB-T сигнал с битрейт 19.9 Mbps може да бъде записан за около 6 минути.

Инструментът за запис разполага с някои практични приложения: инженера може да остави измервателния уред да записва, докато прави тестове и по-късно да анализира какво се е случило. Друго приложение е да се направи запис и по-късно да се анализира информацията като таблици и битрейтс. Информацията може да бъде използвана и за образователни цели и обучение на персонала преди да отиде да работи в реална обстановка. Не на последно място инструмента е подходящ за наблюдение на дадена локация, правейки запис и на следващо посещение сравнение на различните параметри с предходния запис.

Получавате нова функционалност, без да заплащате нищо допълнително

Има оборудвания които са направени специално за запис на транспортен поток и те не са никак евтини. Сега със HD Ranger 2 вие получавате тази функционалност за вашия вече закупен уред, напълно безплатно, като добавка към вече съществуващата му функционалност. 

With the TS captured you can work as it was a live signal
Със записа на транспортен поток, може да се работи като със реален такъв.
В горния случай, виждаме битрейта, който заема всеки от мултиплексираните канали.

Всички тези инструменти като допълнение към възможностите да измерва едновременно  IPTV и RF сигнали, а също и TS-ASI, правят HD Ranger 2 най-функционалния и едновременно компактен измервателен уред, който може да намерите на пазара. Като вграждаме в един единствен уред функционалността на няколко едновременно, спестяваме на инсталатора нуждата да носи едновременно няколко устройства, паралелно с това няма нужда от инвестиции в допълнително оборудване за запис на TS. 

Надградете вашия уред безплатно

Обновете вашия HD Ranger  към тази версия безплатно и получете максималното от вашата инвестиция. 

Ако не сте го направили вече, свалете NetUpdate 4 PC software от официалния сайт на PROMAX. Свържете вашия измервателен уред към компютъра си и процеса на обновяване ще стартира автоматично. 

PROMAX is a leading manufacturer of test and measurement systems, broadcast and TV signal distribution equipment. Our product lines include measuring instruments for cable TV, satellite TV, broadcast, wireless and fibre optics networks, FTTH and GPON analysers. DVB-T modulators, IP streamers or IP converters (ASI, DVB-T) are among the company’s latest developments.